Prenumera på vårt
   RSS-flöde

 
Skip Navigation Links.
CollapseTaggar
CollapseMicrosoft
Data Import Export Framework
CollapseAX
Microsoft Dynamics AX for Retail
Microsoft Dynamics AX
Microsoft Dynamics AX 2012
Utvecklare
Kassalösning AX
POS
AX 2012 R3
Office Add-ins
CollapseNAV
Microsoft Dynamics NAV
Microsoft Dynamics NAV 2013
Microsoft Dynamics NAV 2013 R2
Microsoft Dynamics NAV 2015
NAV 2015
BizTalk Server
Integrationsplattform
TechFest
Microsoft XAL
Directions EMEA 2014
Kundevent 2013
Framgång
Mobilitet
CollapseSencha
Sencha Training
Certifierad Sencha instruktör
Sencha Touch
Sencha Ext JS
Sencha Partner
The Öresund ExtJS Meetup
Eventapp
webbapplikation
HTML5
Mobila applikationer
Stockholm Sencha & HTML5 Meetup
CollapseBison
Tullager
FAQ-applikation
Bison affärssystem
CollapseIBM i
Roadmap
United Planet
Intranät
Nordic Intranet Summit
Ärendehantering
Attestflöde via e-post
BuildingBlok
Företagsapplikation
CollapseRadar Group
Leverantörs kvalitet 2012
Leverantörskvalitet 2014
Verksamhetslösningar
Dynamiska rapporter
SSRS
ExpandIT MailIT
Microsoft Dynamics affärssystem
Webbaserat
CollapseAnvändargränssnitt
iSAK
CollapseMedarbetare
Ny medarbetare
Trainee
Traineeprogram
Rekrytering
Caselösning
Nya medarbetare
Support
TA-system
Logtrade
Företagsapp
Pressmeddelande
Sysav
Mobilapplikation
Mobile WMS
Tasklet Factory
e-faktura
Elektronisk fakturahantering
CollapseKundcase
HKC
Smedbo
iPad-applikation
Project Management
TopSolutions
Query
Utbildning
CollapseComputerSweden
Retaildagen
The Impossible Project
ShelfLife
Likviditetsprognos
CollapsePRMS
Systemutvecklare
Gears MarketPlace
Ny hemsida
CollapseKund
Procurator
CollapseSharePoint
Yammer integration
SharePoint 2013
Convergence 2013
Balanced Scorecard
Balanserat Styrkort
ExpandIT Mobile Service
CollapseFTI
Avfallsredovisning
Leap Motion
SEPA
CollapseMoms
Registrering
Anpassning
CollapseDiagram
Rapporter
CollapseBusiness Intelligence
Solver
JetReports
CollapseFörvärv
åhus studioData
Datamigrering
CollapseKunder
Econova
Branschlösningar.se
DecidoKompetensor
Glad sommar!
Barkfors Fleet
T5
Transportplaneringssystem
Management Reporter
CollapseSamarbetspartner
Tabellae
CollapseLaserNet
Output Management
CollapseEDI
Electronic Date Interchange
Golden EDI
VD har ordet
Skip Navigation Links.
Blogg RSSBlogg RSS
15 oktober 2014

Directions är namnet på det största årliga Microsoft Dynamics NAV eventet. Eventet arrangeras av partners för partners. Microsoft är där som den viktigaste partnern och huvudsponsor. Det hålls två Directions varje år, ett i USA och ett i Europa för marknaden EMEA (Europe, Middel East and Asia). Directions EMEA hölls i år i Poznan i Polen den 8-10 oktober och lockade 1100 NAV människor från 44 olika länder. I detta första blogginlägg från Directions EMEA, berättar jag (Stefan Nilsson) om mina reflektioner kring NAV och Molnet.

 

Postad av: Stefan Nilsson
9 oktober 2014

Tidigare i år släppte IBM sin guide för IBM i, för att hjälpa IT-chefer att förstå IBM’s strategi och roadmap för plattformen. Vill ni läsa hela rapporten går den att finna här: www-03.ibm.com/systems/power/software/i/strategy.html och nedan kan ni läsa ett axplock från rapporten.

Postad av: Jesper Hallberg
2 oktober 2014

Vi välkomnar NAV2015, den senaste versionen av Microsoft Dynamics NAV. Med ny klient och stärkta verktyg för rapporter är den senaste lanseringen starkare än någonsin tidigare.

Postad av: Christian Nordqvist
12 september 2014

Tack för ett fantastiskt 2014 så här långt. Det har varit en otroligt rolig uppgift att sedan januari axla det ärofyllda uppdraget som VD för hela bolaget. Jag har aldrig tvivlat på potentialen i DecidoKompetensor, men nu har alla varit med och bidragit till att övertrumfa även mina högsta förväntningar.

Postad av: Håkan Walberg
9 september 2014

I komplexa affärssystem behövs det enkla lösningar för flödet till och från affärssystemet. En teknik som används för att underlätta informations-överföring är EDI, Electronic Data Interchange. Tyvärr har det aldrig etablerats någon standard för format och innehåll, vilket försvårat implementationsprocesserna. Inte förrän nu! Med Golden EDI hanteras flera olika filformat samtidigt, tolkning av meddelande går smärtfritt och överföring av information till Microsoft Dynamics NAV är i ett standardformat. Äntligen finns det en gyllene väg till den perfekta EDI-kommunikationen.

Postad av: Christian Nordqvist
5 september 2014

Traineeverksamheten hos DecidoKompetensor är ett väldigt framgångsrikt koncept där vi de senaste fyra åren tagit in totalt 13 Trainees i våra olika affärsområden. Lisa Birghammar och Pontus Stefansson är våra senaste talanger som i måndags började Traineeprogrammet med inriktning mot Microsoft Dynamics NAV.

Postad av: Carolina Jarl
1 september 2014

Innan sommaren var vi (David Nilsson och Pierre Karlsson) från DecidoKompetensor på ett lunchevent hos branschkollegan Stratiteq. Detta event fokuserade på Microsofts sätt att alltid försöka följa trenderna inom IT. Föredragshållare var Jonas Persson, VD för Microsoft Sverige.

Postad av: Pierre Karlsson
26 augusti 2014

Vi är mycket glada över vårt nya samarbete med Tabellae som är Skandinaviens största och mest erfarna LaserNet-distributör, en produkt från Formepipe.

Postad av: Carolina Jarl
21 augusti 2014

Management Reporter är en tilläggstjänst till Microsoft Dynamics affärssystem, med hjälp av tjänsten kan en verksamhet skapa, generera och dela finansiella rapporter enkelt, effektivt och korrekt.

Postad av: Nathalie Nilsholm
15 augusti 2014

Vi är väldigt glada över att vi tillsammans med Microsoft Dynamics NAV numera är en del av Barkfors Fleets leveranser av T5, Barkfors senaste version av transportplaneringsystem.

Postad av: Carolina Jarl
13 augusti 2014

För tre år sedan bestämde vi oss för att bygga upp ett nytt affärsområde inom Microsoft Dynamics AX för att bredda vår affär och vårt erbjudande till våra kunder. Idag är vi drygt 20 AX-konsulter och vi ser det ändå som att resan bara just börjat. Gång på gång visar nya kunder förtroende för oss, vilket gör att vi idag har ett par riktigt stora projekt igång, och ett par till under uppstart. Därför behöver vi fylla på vår AX-grupp med en riktigt vass AX-konsult med inriktning mot produktion.
 

Postad av: Kristian Randel
13 juni 2014

Efter en rolig och händelserik vårsäsong är det sommar igen. Vi på DecidoKompetensor vill passa på att tacka er alla för ett mycket gott samarbete.

Postad av: Carolina Jarl
5 juni 2014

Microsoft har meddelat att de från och med 1 juli 2014 justerar sina användarpriser på samtliga versioner och licensieringsmodeller av Microsoft Dynamics AX & NAV. Detta resulterar i en prisökning på de användare som ni kan komma att behöva i framtiden. Så om du tror att du behöver fler användare inom 6 till 12 månader så är det nu ett lysande tillfälle att köpa till de användarna innan priserna höjs den 1 juli 2014.

Postad av: Mikael Månsson
5 juni 2014

Branschlösningar.se (www.branschlosningar.se) är en portal som finns både i Sverige och Norge och har som syfte att sammanställa Microsoft Dynamics affärssystem och leverantörer efter branschexpertis. Portalen lanserades av PDC AB i samarbete med Microsoft och är till för att underlätta för potentiella kunder att hitta en lösning som passar deras bransch.

Postad av: Carolina Jarl
28 maj 2014

Det blir allt viktigare med snabba analyser inom dagens affärssystem, men oftast räcker inte de tillgängliga metoderna till. Marknaden för smarta tilläggslösningar är stor och en av de största aktörerna på marknaden är JetReports (www.jetreports.com). Med JetReports verktyg erbjuds färdiga rapporter i Microsoft Excel direkt kopplade till Microsoft Dynamics NAV och Microsoft Dynamics AX men också möjligheten att skapa egna rapporter, arbeta med datalager och färdiga kuber.

Som nybliven partner till JetReports tycker vi på DecidoKompetensor det därför är extra roligt att dela med oss av vad verktyget har att erbjuda. Möjligheterna att analysera innehållet i affärssystemenen har aldrig varit större!

Postad av: Christian Nordqvist
23 maj 2014

Som partner till Microsoft fick vi på DecidoKompetensor tidigt tillgång till den senaste informationen kring den nya versionen av AX, Microsoft Dynamics AX 2012 R3. I detta blogginlägg får du en försmak av vad R3 kan erbjuda ditt företag inom Retail, Transport & Logistik, Ekonomi och Project Management.

Postad av: Pierre Karlsson
15 maj 2014

Econova är Nordens ledande företag inom jord- och trädgårdsprodukter och deras produkter säljs under varumärken som Weibulls, Hammenhögs och Topstar. För gemene man känns Econovas produkter igen när man t.ex. promenerar runt bland varuhusens trädgårdssortiment och ser träställ fyllda med fröpåsar. DecidoKompetensor har hjälpt Econova att bli effektivare på att planera utformningen av dessa ställ.

Postad av: Sandra Siewert
8 maj 2014

Nu är det fest i Malmö, Helsingborg och Kristianstad. För andra året i rad är DecidoKompetensor topprankade i Radar Groups undersökning ”Leverantörskvalitet 2014”. 2013 var vi med för första gången och placerade oss som etta i segmentet verksamhetslösningar. I 2014 års undersökning har kunderna återigen placerat oss i topp.

Postad av: Håkan Walberg
29 april 2014

I och med AX 2012 gjorde Microsoft om hanteringen för import och export av data. I version 2009 och tidigare fanns så kallade definitionsgrupper som möjliggjorde import och export med Excel- och CSV-filer. Dessa hade ibland sina begränsningar men fungerade ofta fint. (Det finns fortfarande kvar en begränsad möjlighet att använda definitionsgrupper i AX 2012 men inte på sättet man är van vid med Excelfiler.)
 

Postad av: Marcus Langell
24 april 2014

Vi hälsar Mikael Carle, välkommen till DecidoKompetensor. Mikael förstärker sälj och marknad med fokus på Microsoft Dynamics AX och NAV.

Postad av: Carolina Jarl
16 april 2014

Det går riktigt bra för oss och vi ser en ständigt växande efterfrågan kring affärssystem som bygger på Microsoft Dynamics AX. För att kunna erbjuda våra kunder en ännu bättre service har vi nu förstärkt vår organisation genom ett förvärv av åhus studioData i Kristianstad med 6 anställda.

Postad av: Håkan Walberg
10 april 2014

I slutet av förra året arrangerade DecidoKompetensor en casekväll som en del av en pågående Traineerekrytering. Jag träffade Kristian Randel som var ansvarig för rekryteringen, och ställde några frågor om caset, framtiden och vad DecidoKompetensor söker hos en Trainee.

Postad av: Carolina Jarl
2 april 2014

Affärssystemsanvändare letar ofta efter sätt att eliminera komplexiteten i rapportering och deras behov av hjälp från IT avdelningen och konsulter för att skapa rapporter. Med Microsoft Dynamics AX är bearbetningen av data genom Office-paketet några få knapptryck bort.

Postad av:
26 mars 2014

Snabba analyser och tillgänglighet är ledord inom dagens affärssystem. Genom nya metoder för rapporter och analyser ställs högre krav på infrastrukturen inom systemen. I den senaste versionen av Microsoft Dynamics NAV har möjligheten till snabb visualisering och analys förbättrats med hjälp av den nya funktionen Diagram.

Postad av: Christian Nordqvist
19 mars 2014

Nu förstärker vi vår Microsoft Dynamics AX-avdelning i Malmö med ytterligare en person, välkommen Roger Gillander.

Postad av: Carolina Jarl
13 mars 2014

DecidoKompetensor fortsätter att växa och vårt senaste tillskott är Patrik Nordblad. Patrik är en erfaren verksamhetskonsult och kommer med sin breda erfarenhet att stärka vårt affärsområde Microsoft Dynamics NAV.

Postad av: Carolina Jarl
4 mars 2014

För nya användare och sällananvändare i ett affärssystem kan det kännas tryggt att kunna falla tillbaka till en förklarande text om hur en applikation är tänkt att fungera. Med hjälp av styrkan och snabbheten i IBMi-plattformen och Senchas produkt Ext JS har en integrerad hjälp- och FAQ-applikation utvecklats för Bison. Kunder har uttryckt önskemål att själva kunna skapa hjälpdokumentation och FAQ-stöd direkt i Bison och detta är nu möjligt med den senaste versionen av Bison.

Postad av: Jesper Hallberg
18 februari 2014

I slutet av januari fick jag möjligheten att hålla en presentation på ”Stockholm Sencha & HTML5 Meetup” som hade temat ”Strategies for building HTML5 mobile apps”.

I presentationen framhöll jag kompetens, utvecklingsmiljö, låg tröskel, plattformsoberoende, förberedd för nya tekniker, utveckling i standardspråk, ramverk, distribution, möjlighet till hybrida appar samt fokus på att bygga appar som de främsta anledningarna till att HTML5 är rätt väg att gå.

DecidoKompetensor har länge varit en ivrig förespråkare av HTML5 (se ”mer läsning” för tidigare inlägg i ämnet).  

 

Postad av: Emil Pennlöv
10 februari 2014

Microsoft vill leverera ”Amazing customer experiences” och samverka med kunder på deras egna vilkor. ”Anytime” och ”Anywhere” är nyckelord i en mobilvärld och Microsoft fortsätter sitt fokus på mobilitet och appar. Vissa appar såsom den utmärkta Business Analyzern finns bara för Windows, medan andra såsom ”expense management” och ”time entry” finns för alla de stora mobila operativsystemen. Funktionellt så låg fokuset på lagerstyrning, transportplanering och ”demand management” alla funktionella områden som hjälper DIG att köra en agil verksamhet som levererar vad den lovat.

Postad av:
5 februari 2014

Vi fortsätter att växa och har i veckan fått fyra nya medarbetare till Malmökontoret som förstärker på Microsoft Dynamics AX- och Bisonsidan.

Postad av: Carolina Jarl
30 januari 2014

Svenskregistrerade företag med verksamhet i ett annat EU-land, kan bli skyldiga att momsregistrera och sköta löpande redovisning till det landet. Många av dessa länder kräver mer detaljerad information vid momsregistreringen än i Sverige vilket leder till extra manuellt arbete.

Vi har utvecklat en funktion i Microsoft Dynamics NAV för hantering av momsregistrering vid varulager i olika länder som med en enkel knapptryckning, oavsett land och antal artiklar, gör hela momsregistreringsjobbet åt dig.

 

Postad av: Linda Eriksson
28 januari 2014

Hos väldigt många av våra kunder och hos många företag så har man ofta flera system och applikationer. Det kan exempelvis vara ett ekonomisystem, ett lönesystem och ett system för lagerstyrning. Mellan dessa system vill man ofta skicka information, man vill integrera dessa system. När man talar integrationer mellan olika system så nämns ofta integrationsplattformar eller Enterprise Application Integration (EAI).

Varför behöver man då en integrationsplattform och vilken ska man använda sig av?

 

Postad av: David Nilsson
24 januari 2014

Den 1 februari 2014 träder Europeiska Unionens gemensamma betalningsstruktur, Singel Euro Payments Area (SEPA), i kraft för alla länder med Euro som sin nationella valuta. För länder utanför eurozonen är slutdatum för SEPA-anpassade eurobetalningar satt till oktober 2016.

I senaste versionerna av Microsoft Dynamics AX och NAV, finns SEPA-betalningsfunktionen som standard eller som nedladdningsbar HotFix. För er som kör äldre versioner kan vi på DecidoKompetensor erbjuda en SEPA-tilläggslösning för just ditt Microsoft Dynamics affärssystem.


 

Postad av: Carolina Jarl
22 januari 2014

Som ett led i vårt fortsatta djupa samarbete med Sencha (ett amerikanskt företag som levererar user interface (UI) JavaScript bibliotek, eller ramverk främst via produkterna Sencha Touch och ExtJS) så blev vi inbjudna att skriva ett gästblogginlägg.
 
Denna gång var det dags för Carl-Johan Elger, vårt senaste tillskott till vårt Sencha team att träda fram i rampljuset.

Postad av:
16 januari 2014

Alla företag i Sverige som tillverkar, importerar eller säljer en förpackning eller en förpackad vara, är enligt lag skyldiga att betala förpackningsavgifter. Redovisningsunderlag skickas ut från Förpacknings & Tidningsinsamlingen (FTI) till alla anslutna företag, varje kvartal eller en gång per år beroende på företagets förpackningsmängd.

Vi kan erbjuda en tilläggsprodukt som integreras med ditt Microsoft Dynamics NAV affärssystem och hjälper dig att redovisa förpackningsåtgång och avfallskostnad på ett snabbt och enkelt sätt.

 

Postad av: Carolina Jarl
14 januari 2014

Vi har fått förtroendet att implementera en helt ny NAV 2013 R2 plattform inklusive Mobile Service Management hos två olika bolag i ett gemensamt projekt.

Projektet kommer att drivas under våren och driftsättas till sommaren 2014.

Postad av: Carolina Jarl
8 januari 2014

Balanced Scorecard (Balanserat Styrkort) är ett beprövat verktyg för målstyrning av verksamheter. Med hjälp av ett balanserat styrkort, som mäter och följer upp även icke-finansiella resultat, kan din organisation få en mer balanserad och långsiktig styrning. Genom att använda SharePoint och SSRS (SQL Server Reporting Services) kan vi på ett enkelt sätt hjälpa dig och din verksamhet att komma igång med balanserade styrkort.

Postad av: Marcus Langell
17 december 2013

Convergence är den tidpunkt då Microsoft Dynamics communityn samlas för att dela aha-ögonblick. Det är deras chans att nätverka med andra Dynamics användare, se saker för första gången, lära sig om de senaste funktionerna och uppdateringarna, få svar på svåra frågor från Microsofts produktexperter, och hitta nya sätt att ligga steget före sina konkurrenter. På plats i Barcelona för Convergence 2013 var 2700 deltagare från 69 olika länder!

Då detta var mitt första Convergence åkte jag och Stefan Sjöstedt, CIO för Iduna, dit med höga förväntningar. Främst ville vi se vad Microsoft hade på gång inom Retail, men vi ville även vara en del av eventet, nätverka och träffa andra som stod inför liknade utmaningar.

På morgonen den 4 november vaknade vi i ett soligt Barcelona och startade färden mot Convergence.

 

Postad av:
13 december 2013

I november hade vi vårt årliga kundevent där vi vände ut och in på begreppen framgång och mobilitet. Vår drivkraft har alltid varit att göra våra kunder framgångsrika och vi anser att en allt mer viktig faktor för framgång är just området mobilitet. DecidoKompetensor har i många år deltagit i den snabba utvecklingen inom mobila applikationer och vi är helt övertygade om att affärssystemen är redo att ta steget ut till de smarta enheterna.

För att demonstrera vår övertygelse beslöt vi oss för att, till eventet, bygga en app och en dynamisk infographic; båda integrerade med affärssystemet Bison.


 

Postad av: Emil Pennlöv
28 november 2013

United Planet, ett tyskt företag som levererar portallösningar (Ett av 16 bolag som är med i Gartner’s Magic Quadrant for Horizontal Portals), är vår senaste partner och tillsammans med dem åkte jag (Patrik Hallberg) till Nordic Intranet Summit i Stockholm 21-22 oktober.
 

Postad av:
25 november 2013

Ca 105 personer var på plats på Malmö Börshus i torsdags när vi anordnade vårt årliga kundevent. Årets tema var ”Gör möjligheter till framgång” och under dagen fick besökarna bl.a. ta del av framgångshistorier, event-app, tävling, minimässa och mobilitetsföreläsning.

Postad av: Carolina Jarl
18 oktober 2013

Som en partner till Sencha får vi göra en hel del spännande projekt. Ett av dessa gjorde vi för Impossible, bolaget som köpte den sista Polaroid fabriken i världen 2008 och som nu är ensamma om att förse de 200 miljoner Polaroidkameror som finns kvar med film. Ni kan läsa mer om detta spännande bolag här https://www.the-impossible-project.com/about/

Postad av:
4 oktober 2013
Som en del i DecidoKompetensors retailsatsning deltog vi i ComputerSwedens retaildag den 24/9 som i år hölls på Moderna Museet i Stockholm. Det var med stor förväntan som jag och Marcus Claesson tog plats i salen för att lyssna och delta i ett spännande program.
Postad av:
26 september 2013

2011 blev vi Europas första Sencha partner (läs mer) och nu kan vi även stoltsera med två certifierade instruktörer.

Postad av: Emil Pennlöv
16 september 2013

Nu kan du läsa vårt senaste kundcase som beskriver hur företaget Smedbo fick full kontroll på sitt lager med Microsoft Dynamics NAV och Tasklet Factory.

”Vid första bokslutet efter implementeringen stämde revisorernas stickprovsinventering till 100%. Det har aldrig hänt förut. Ett bevis på att vi nu har full kontroll på vårt lager och vår lagerhantering.”

Magnus Åhlin, CFO Smedbo

Postad av: Carolina Jarl
10 september 2013

Vi hälsar Carina Broms välkommen till DecidoKompetensor.
Carina har gått in i rollen som systemutvecklare och förstärker organisationen för PRMS gruppen.

 

Postad av: Carolina Jarl
23 augusti 2013

Hur mycket dokument skriver ni ut från ert Microsoft Dynamics affärssystem och sedan skickar med brev till era kunder & leverantörer? Tanken har säkert varit uppe med att skicka dokumenten med e-post, men det är omständligt när man ska göra det. Först ska dokumentet skrivas ut eller sparas i PDF-format sedan ska ett mail skapas, infoga filen, leta upp mottagaren, skriva texten och sedan skicka iväg det. Denna krångliga hantering gör att många inte skickar iväg dokumentet via e-post till kunden eller väljer att bara skicka vissa typer av dokument.

Postad av: Fredrik Obrell
22 augusti 2013

The Öresund ExtJS Meetup är Scandinaviens största Sencha fokuserade meet-up som vänder sig till personer i Öresundsregionen som brinner för Senchas produkter (främst ExtJS och Sencha Touch). Mötena är ett utmärkt tillfälle för dig som jobbar med, och vill lära dig mer om Senchas produkter.
Fredric Berling och Emil Pennlöv, Sencha utvecklare på DecidoKompetensor, är initiativtagare och två av dem som driver gruppen och mötena.

 

Postad av: Carolina Jarl
15 augusti 2013

Om man tillverkar glasfasader, fartygslastare eller tillverkningslinjer till industrin handlar det om projektstyrd tillverkning och det finns en rad speciella utmaningar att hantera. Man kan oftast bara ta med sig kunskap och erfarenheter från tidigare projekt. Konstruktionsritningar, design, inköp och produktion är unik för varje order. Detta ställer helt speciella krav på affärssystemet.

Tillsammans med DecidoKompensors erfarenheter, Microsoft Dynamics NAV, den certifierade tilläggslösningen Project Management från TopSolutions och SharePoint får man dock en mycket effektivt lösning.

 

Postad av: Stefan Nilsson
6 augusti 2013

För att hantera pågående ärenden/projekt mellan oss konsulter och våra kunder har vi i många former använt oss av ärendelistor. Ärenden kan vara ändringar, förbättringar eller uppdateringar av systemfunktioner. För att kunna hantera dessa listor på bästa sätt kan vi på DecidoKompetensor erbjuda våra Microsoft Dynamics AX-kunder en egenutvecklad ärendehantering direkt i AX.

Postad av: Pierre Karlsson
31 juli 2013

Att rapporter är oerhört viktigt för alla verksamheter är ingen nyhet och det är något vi på DecidoKompetensor förstår och gärna hjälper företag med. SSRS-rapporter ger dig som användare större möjligheter att få fram den data du vill se och sedan kunna presentera den i exempelvis Dynamics AX, på webben (HTML), i Excel, i en företagsportal byggd på SharePoint eller som ett e-mail-utskick.

Postad av: Pierre Karlsson
28 juni 2013

I senaste versionen av SharePoint finns en inbyggd integration med Yammer, ett socialt online-verktyg för företagskommunikation.

I detta blogginlägg beskriver vi kortfattat om vad Yammer är samt vilka funktioner och möjligheter det ger i SharePoint 2013.

 

Postad av: Carolina Jarl
20 juni 2013

Vi hälsar Henrik Grender välkommen till DecidoKompetensor!
Henrik går in i rollen som utvecklare och arkitekt inom Microsoft Dynamics AX.

 

Postad av: Carolina Jarl
14 juni 2013

I ett av våra pågående implementationsprojekt i Dynamics AX efterfrågas anpassningar av AX:s kassalösning som ska placeras ut i deras detaljhandelsbutiker. För att tillgodose denna efterfrågan begav sig två konsulter från DecidoKompetensor till Microsofts kontor i Bryssel, för en intensiv och lärorik utbildningsvecka för att få fördjupad kunskap om kassalösningen och hur man på bästa sätt gör anpassningar i den.

Postad av: Pierre Karlsson
4 juni 2013

Nu kan du läsa vårt senaste kundcase som beskriver hur HKC förenklade sitt orderflöde med en iPad-applikation byggd i HTML5-ramverket Sencha Touch. Appen arbetar direkt mot HKC:s Bison-affärssystem.

Resultatet för HKC blev bl.a. nöjdare kunder, färre felbeställningar och mindre belastning på kundtjänst.


 

Postad av: Carolina Jarl
27 maj 2013

Det engelska begreppet ShelfLife kan översättas med ”hållbarhet”. Men det är en alltför enkel förklaring på ett begrepp som kan påverka försäljning, produktion, inköp etc. i företag. En effektiv administration av produkters ShelfLife kan ge förbättrade marginaler. För att lyckas behövs rapporter och funktioner för snabba analyser och åtgärder. I Microsoft Dynamics NAV har DecidoKompetensor tillsammans med standardfunktionalitet för partinummer med utgångsdatum, utvecklat stöd för ShelfLife.

Postad av: Christian Nordqvist
22 maj 2013

Att förstå kassainflöde och kassautflöde är nyckeln till att driva en framgångsrik verksamhet. Du kan använda kassaflöde för att enkelt skapa en kortfristig prognos som förutsäger hur och när du kan förvänta dig pengar in i och ut ur verksamheten. Det är viktigt att du vet att ditt företag har tillräckligt mycket likviditet för att betala fordringsägare och kostnader som förfaller.

Postad av:
21 maj 2013

Snabba analyser och tillgänglighet är ledord inom dagens affärssystem. Genom nya metoder för rapporter och analyser ställs högre krav på infrastrukturen inom systemen. I den senaste versionen av Microsoft Dynamics NAV ska prestanda och effektivitet förbättras med den nya objekttypen Query, en objekttyp som använder SQL-databasens styrkor för effektiv konsumtion av data.

Postad av: Christian Nordqvist
13 maj 2013

Microsoft utökar sitt utbud för Microsoft Dynamics AX 2012 med användavänliga verktyg för ökad produktivitet. I ett tidigare blogginlägg presenterades en mobilapplikation för utgiftsregistrering och tidsregistrering. I det blogginlägget nämndes även att fler verktyg är på väg. Ett av dem är ett attestflöde via e-mail som beskrivs i detta blogginlägg.

Postad av: David Nilsson
6 maj 2013

Microsoft utökar sitt utbud för Microsoft Dynamics AX 2012 med mobilapplikationer. En applikation finns redan tillgänglig för Windows Phone. Det är en applikation för utgiftsregistrering och tidsregistrering. Fler applikationer är på väg och tanken är att de även ska bli tillgängliga för iOS och Android.

Postad av: David Nilsson
2 maj 2013
Idag lanserar vi vår nya hemsida med nytt utseende, delvis nytt innehåll och med en förhoppning om en tydligare navigering för dig som användare.
Postad av: Carolina Jarl
19 mars 2013

Tredje inlägget i vår bloggserie om elektronisk fakturahantering kommer att beskriva hur e-fakturering fungerar hos en av våra kunder. Företaget WeibullsHorto har nyligen börjat med e-fakturering i rollen som faktura-
utställare. Kristin Körner som arbetar med fakturering på WeibullsHorto delar med sig av sina erfarenheter.

Postad av:
14 mars 2013
Vi på DecidoKompetensor har under flera år etablerat oss som en interna-
tionellt erkänd leverantör av specialistkunskap inom Senchas produkter: Ext JS och Sencha Touch, vilket gett oss möjligheten att jobba med spän-
nande kunder över hela världen. Som ett led i denna satsning blev vi Nordens första Sencha partner i slutet på 2011. Det blev ett skönt bevis på att vi hade satsat rätt då SAP skrev ett partnerskap med Sencha i april 2012, www.news-sap.com

Postad av:
28 februari 2013

När problem uppstår är det viktigt att känna trygghet och veta att det finns snabb hjälp att tillgå. Därför har DecidoKompetensor utvecklat sin support-
tjänst med Karin Schollin och kan därmed garantera sina kunder snabb respons vid supportärenden som kommer in vardagar mellan kl. 8-17.

Postad av: Carolina Jarl
27 februari 2013

Att alltid veta var artiklar är och hur många man har hemma ökar företagets effektivitet, men också kundnöjdheten. Att jobba med löspapper och att manuellt registrera uppgifter i efterhand är både tidskrävande och risken för felinmatning är överhängande. Dessutom kan papper försvinna. För att minska dessa problem kan man koppla Mobile WMS, från Tasklet Factory, till Microsoft Dynamics NAV och på så sätt få all information rörande inleveranser, försäljningsorder, lagerplatser, innehåll samt inventering lättillgängligt i en handdator.

Postad av: Lisa Billgren
23 februari 2013

Förutom att utveckla gränssnitt och mobila lösningar till våra affärssystem arbetar vår front-end avdelning kontinuerligt med externa kunder.
Detta hjälper oss att hålla kompetensnivån hög samtidigt som det ger oss nya utmaningar och möjligheter att bredda nätverket. I drygt ett halvår har gruppen fungerat som huvudutvecklare för gränssnittet till en stor webb-
applikation åt företaget BuildingBlok i New York, USA.

Postad av:
4 februari 2013
Detta inlägg i vår bloggserie om elektronisk fakturahantering kommer att rikta sig till användaren och användarens förhållningssätt till elektronisk fakturahantering. Vi vill i detta inlägg, som är det andra av totalt tre i en bloggserie, skapa en medvetenhet för hur elektronisk fakturahantering kan se ut med avseende på vilken typ av verksamhet som bedrivs.

Postad av:
18 januari 2013

Radar Groups årliga undersökning ”Leverantörs kvalitet 2012” är här. I topp stoltserar vi som Sveriges bästa leverantör inom segmentet verksamhetslösningar!

Postad av: Marcus Claesson
16 januari 2013

PRESSMEDDELANDE
Återvinningsföretaget Sysavs målsättning är att skapa ett modernt, effektivt och enhetligt it-stöd för sina användare i verksamheten. Därför implemen-
terar DecidoKompetensor Microsoft Dynamics AX 2012 hos dem.

Postad av: Carolina Jarl
8 januari 2013

Alla företag som skickar gods av olika slag till sina kunder arbetar på något sätt med ett TA-system, Transport Administration. Det finns en mängd olika typer av TA-system på marknaden, en del installerar man lokalt på sin dator andra är webb-baserade där man loggar in på en hemsida. Problemet för många företag är att man har flera olika transportörer och alla har sina egna TA-system med olika gränssnitt. Detta innebär bl.a. att man ofta hoppar mellan olika program och hemsidor beroende på vilken transportör det aktuella godset ska skickas med. Ett annat problem är möjligheten att på ett enkelt sätt få en helhetsbild på sina transportkostnader.

Postad av: Fredrik Obrell
7 december 2012

Marknaden för elektronisk fakturahantering är full av olika aktörer och erbjudanden relaterade till en mängd olika branscher vilket medför att det inte är helt trivialt vad som menas med en elektronisk fakturahantering. I en bloggserie innehållande tre inlägg vill vi förmedla en överblick över fenomenet e-faktura. I första blogginlägget kommer vi förklara vad en e-faktura innebär och vilka fördelar som är kopplade till ett införande av elektronisk fakturahantering.

Postad av:
6 november 2012

Det pågår full aktivitet på DecidoKompetensors kontor på Stortorget i Malmö med att ta fram en ny version av Bison (läs mer om Bison). Målsättningen med arbetet är att bygga ett helt webbaserat Bison baserat på iSAK-plattformen med marknadens bästa användargränssnitt och samtidigt nyttja den rika funktionalitet som finns i dagens Bison.
Vår ambition är att göra Bison ännu enklare att använda utan att göra avkall på vår grundprincip att affärssystemet ska stödja verksamheten och inte tvärt om. Vi vill helt enkelt ta fram marknadens bästa system för handels-, grossist- och postorderföretag.

Postad av: Jacob Giselsson
4 oktober 2012

Utveckling av applikationer till smarta telefoner och pekplattor följer självklart i stort sett samma principer som utveckling av traditionella applikationer. Vi befinner oss dock i en miniatyrvärld, dels med tanke på storleken på enheten men kanske framför-allt med tanke på budget och projektlängd. Detta gör att dåligt förarbete och små misstag kan få väldigt stort genomslag på slutprodukten.

Jag kommer i tre inlägg att behandla ämnena ”Syfte”, ”Native vs. Web” och ”Tips inför bygget” och därmed skapa förutsättningarna för utvecklandet av en gedigen företagsapp. Vi har gått igenom ”Syfte” och fajten ”Native vs. Web” och nu är det dags för ”Tips inför bygget”.

 

Postad av: Emil Pennlöv
5 september 2012

Här kommer den tredje delen i bloggserien - Modernisera med iSAK. iSAK är en produkt för att modernisera system på IBM Power i-plattformen (f.d. System i / iSeries / AS400). Här beskriver vi hur vi resonerat kring utveckling av server/back-end-funktionalitet.

Postad av: Jacob Giselsson
26 juni 2012
Tullager innebär att ett företag vid import av varor från icke Eu land inte behöver förtulla dessa förrän vid försäljning. Ett handelsföretag, som exempelvis köper in varor från leverantörer i Asien för att sälja på den svenska marknaden, kan spara stora summor genom att på detta vis senarelägga tull och momskostnader. Resultatet blir mindre kapitalbindning, högre likviditet och förbättrat kassaflöde.
 
Under våren har en grupp konsulter från DecidoKompetensor genomfört ett tullager-projekt hos Procurator där affärssystemet Bison (som Procurator kört sedan 2008) har integrerats mot en extern partners tullagersystem. En mängd anpassningar har även gjorts i Bison för att på bästa sätt hantera de nya ekonomiska frågeställningar som aktualiseras med tullager.

Postad av: Jens Mattsson
26 januari 2012
Utveckling av applikationer till smarta telefoner och pekplattor följer självklart i stort sett samma principer som utveckling av traditionella applikationer. Vi befinner oss dock i en miniatyrvärld, dels med tanke på storleken på enheten men kanske framförallt med tanke på budget och projektlängd. Detta gör att dåligt förarbete och små misstag kan få väldigt stort genomslag på slutprodukten.

Jag kommer i tre inlägg att behandla ämnena ”Syfte”, ”Native vs. Web” och ”Tips inför bygget” och därmed skapa förutsättningarna för utvecklandet av en gedigen företagsapp. Förra inlägget handlade om syftet och denna gång ger vi oss in i fajten ”Native vs. Web”.

 
Postad av: Emil Pennlöv
25 januari 2012

Här kommer andra delen i bloggserien - Modernisera med iSAK. iSAK är en produkt för att modernisera system på IBM Power i-plattformen (f.d. System i / iSeries / AS400). Här beskriver vi våra krav på arkitekturen samt resultatet av kravställningen.

Postad av: Jacob Giselsson
13 december 2011

Utveckling av applikationer till smarta telefoner och pekplattor följer självklart i stort sett samma principer som utveckling av traditionella applikationer. Vi befinner oss dock i en miniatyrvärld, dels med tanke på storleken på enheten men kanske framförallt med tanke på budget och projektlängd. Detta gör att dåligt förarbete och små misstag kan få väldigt stort genomslag på slutprodukten.

Jag kommer i tre inlägg att behandla ämnena ”Syfte”, ”Native vs. Web” och ”Tips inför bygget” och därmed skapa förutsättningarna för utvecklandet av en gedigen företagsapp. Vi börjar med syftet!

Postad av: Emil Pennlöv
18 november 2011

Detta är första delen i en bloggserie kring hur vi utvecklat iSAK. iSAK är en produkt för att modernisera system på IBM Power i-plattformen (f.d. System i / iSeries / AS400). Här beskriver vi bakgrunden och vilka krav vi ställde på en moderniseringslösning för Power i-applikationer.

Postad av: Jacob Giselsson